Bemutatkozás

Hogyan válasszunk szakembert?

A szakemberek felkeresése általában ajánlásokon keresztül történik, de megtörténhet, hogy míg az ismerősünknek valamelyik pszichológus vagy módszer tökéletesen megfelel, addig nekünk nem. Minden szakembernek megvan a maga filozófiája és módszertana, amellyel dolgozik. A "Filozófiánk" menüpont alatt olyan írásokat talál, amelyen keresztül bemutatjuk, mi hogyan, milyen feltevésekkel, gondolatokkal dolgozunk.

Farkas Aranka (felnőtt és serdülő pszichoterápiás tanácsadás)

pszichologus-budapest-aranka Az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szereztem általános pszichológus diplomát 2001-ben, majd a pécsi tudományegyetemen felnőtt klinikai szakpszichológus, a SOTE VIKOTE képzésén pszichoterapeuta lettem. Több mint tíz éve vagyok gyakorló pszichológus.

Az egyetemi éveim alatt egy kortárssegítő alapítványnál dolgoztam, ahol serdülők számára nyújtottunk életvezetési tanácsadást, prevenciót. Közben trénerként és képzésfejlesztőként lehetőséget kaptam egy oktatáskutatással és fejlesztéssel foglalkozó cégnél, ahol alkalmam volt csoportokkal foglalkozni elsősorban szervezeti tréningek keretében. Tréningek vezetőjeként máig dolgozom, elsősorban kommunikáció, konfliktuskezelés és a kiégés- prevenció területén.

Terápiás munkámat egy pszichoterápiás ambulancián kezdtem, ahol három évig dolgoztam. 2003 óta vagyok az ELTE egyik tehetséggondozó gyakorlógimnáziumának iskolapszichológusa. Feladataim közé tartozik a tanulók lelki segítése, a pszichoterápiás célú tanácsadás, a szülőkonzultáció, a pedagógusokkal való konzultáció.

Jelenleg elsősorban egyéni pszichoterápiás tanácsadással, diagnosztikával, egyéni és csoportos készségfejlesztéssel foglalkozom.

Farkas Aranka | +36-20-340-6307 | farkas.aranka@gmail.com


Pőcze Diána (pszichoterápiás tanácsadás gyermekek, serdülők és fiatal felnőttek részére)

pszichologus-budapest-diaAz Eötvös Lóránd Tudományegyetemen végeztem pszichológus szakon 2002-ben, majd elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus képzését. Több mint tíz éve foglalkozom gyerekekkel, serdülőkkel és fiatal felnőttekkel.

Egyetemi éveim alatt több gyermekeket, serdülőket és a velük foglalkozó felnőtteket segítő alapítványnál dolgoztam; önismereti csoportokat, drogprevenciós és pályaválasztási foglalkozásokat vezettem, egészségmegőrző programok kidolgozásában vettem részt.

10 éve vagyok egy 13 évfolyamos iskola pszichológusa, és ezzel párhuzamosan nevelési tanácsadóban is dolgoztam 3 évig.

Feladataim közé tartozik a tanulók lelki segítése, a pszichoterápiás célú tanácsadás, a szülőkonzultáció, a pedagógusokkal való konzultáció.

Jelenleg elsősorban egyéni pszichoterápiás tanácsadással, diagnosztikával, egyéni és csoportos készségfejlesztéssel foglalkozom.

Pőcze Diána | +36-30-663-6997 | poczediana@gmail.com

Dr. Pirisi Edina (pszichológiai tanácsadás serdülők és felnőttek részére)

pszichologus-budapest-pirisi-edinaPszichológus, kulturális antropológus és filmtudományi szakember vagyok. Alapdiplomáimat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, doktori fokozatomat a Pécsi Tudományegyetemen szereztem. Módszerspecifikus tanulmányaimat a pszichoanalízis, a relaxáció, a pszichodráma és a művészetterápia területein végeztem.

A pszichológiai segítségnyújtás alappilléreit a másik emberre való nyitottság, az empátiás viszonyulás, az elfogadó hozzáállás, a bizalomra és az együttműködésre épülő kapcsolatból meríthető erő, önmagunk mélyebb megismeréséért tett erőfeszítés, a változásba vetett hit és a közös alkotás együttes élménye jelentik számomra.

Több mint 15 éve oktatok a hazai felsőoktatásban, és tartok alapozó jellegű pszichológiai tárgyakat és készségfejlesztő kurzusokat a hallgatóknak. Emellett civil szervezeti keretek között illetve magánrendelésben dolgozom. Egyéni konzultációkat, egyéni és kiscsoportos relaxációkat, valamint pszichodráma és művészetterápiás csoportokat vezetek. Szívesen fogadok serdülőket, fiatal felnőtteket és felnőtteket, és nyújtok segítséget egyéni élethelyzeti nehézségekben. Például az alábbi életvezetési problémákkal fordulhatnak hozzám: önbizalommal, önértékeléssel, önérvényesítéssel kapcsolatos nehézségek; párkapcsolati- és családi problémák; iskolai és munkahelyi konfliktusok, stresszkezelési nehézségek.

A személyes élettel és szakmai karrierrel kapcsolatos elakadások és krízishelyzetek során a pszichológusi támogatás célja számomra az, hogy közösen járjuk körbe és értsük meg a problémát, amely megnehezíti a hozzám fordulók életét. Ezt követően pedig együttes erővel igyekezzünk a helyzettel kapcsolatos beavatkozási lehetőségeket, megoldásokat kidolgozni és a változás útjára lépni. A különböző pszichológiai megközelítéseken belül az ún. dinamikusan orientált irányvonalat képviselem, amely azt jelenti, hogy az aktuális problémát a lelki életünk sajátos mozgástörvényei alapján igyekszünk megérteni, és az élettörténeti háttér tükrében feltérképezni a személyiségben végbemenő folyamatokat illetve a társas kapcsolatrendszerben jelentkező elakadásokat. A problémával való megküzdéshez a "Mi történik velem?" - "Miért történik velem?" - "Mire vágyom, mit szeretnék, hogy történjen velem?" kérdésekre való közös választalálás mutatja az utat. A változáshoz pedig az önismeretünk elmélyülése, személyes erőforrásaink mozgósítása és életkészségeink fejlődése teremti meg a biztos alapot.

Dr. Pirisi Edina | +36-30-221-6337 |  dr.pirisi.edina@gmail.com